Düne kadar nihai gıda ürününün % 25‟inden azını oluşturan bileşik bileşenlerin bileşenlerinin etikette yer almasının zorunlu olmadığı anlamına gelen “%25 kuralı” uygulanmaktayken; bu yeni kurallar, % 25 kuralını kaldırmış ve gıdadaki tüm bileşenlerin etikette yer alması şartını getirmiştir. Yeni Direktif, alerji veya toleranssızlığa neden olabilecek bileşenlerin listesini de vermektedir. Yeni yönerge kapsamında; glüten içeren hububat, kabuklu hayvansal gıdalar, yumurta, balık, fıstık, soya fasulyesi, süt ve süt ürünleri, fındık ve fındık ürünleri, en az 10mg/kg. konsantrasyon oranına sahip susam tohumu ve sülfit, kereviz ve hardal gibi tüm potansiyel alerjik malzemelerin etikette belirtilmesi gerekmektedir.