T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı “Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği” kapsamında toplu yemek üretimi yapan firmaların müşterilerini alerjen maddeler hakkında bildirilme zorunluluğu 1 Ocak 2020 itibariyle başlamıştır. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından Bakanlık denetimlere hız vermiş ve bilgilendirme yapmayan firmalar hakkında cezai işlemler uygulanmaktadır.
Detaylı bilgi içeren bakanlığın sitesindeki duyuruya ulaşmak için tıklayınız.
“Foodsoft Alerjen Modülü” ile müşterileriniz kendilerine özel menülerdeki alerjenlere sadece tek tıklama ile ulaşabilirler. Foodsoft programından müşterinize özel üreteceğiniz karekodu taratarak o günkü menülerine, besin değerlerine ve içerdiği alerjenlere ulaşabilirler.